A munkahely választás az egyik legfontosabb fogyasztói döntés.
Munkáltatók és munkavállalók egyaránt ehhez a döntéshez keresnek hiteles indokot.
Ez az indok pedig nem más, mint a munkahelyek és a munkatársak szakmai hírneve.

Vilma Virtual

Vilma – Virtual Marketing

Reputációt építünk.

Mint mindenki ebben az országban, akkor is gyártottuk a munkahelyi sztorikat, amikor még nem volt Employer Branding. A közösségi koncepciót is 40 éve éljük, csak eddig másképp hívtuk. Tudjuk, hogy nem a szakmánk határozza meg a munkánkat, mert programozóként, cipészként, dizájnerként, marke-tingesként, tanárként és igazgatóként is az általunk teremtett érték határozta meg a szakmánkat. Ismerjük a tulajdonosi szemléletet (“miénk a gyár, vigyük haza”), és tapasztaltuk, hogy az elégedett ügyfél fizeti a nyaralásunkat, de az elégedetlen lelkesebben viszi hírünket. Voltunk már beosztottak és igazgatók, alkalmazottak és vállalkozók, kulcsmenedzserek és kékgallérosok is.

 

Image

Mint mindenki, a munkahelyeinket mindig mi választjuk sajátos szempontjaink alapján, és mint mindenki, abból élünk, amihez értünk.

Arra vagyunk büszkék, hogy szeretjük is azt, amihez értünk, ezért élménydús a munkánk.

Ahhoz értünk, hogy megmutassuk mindenkinek, miért lehet büszke a munkájára.

Image

Miért Vilmával?

Mert Vilma több, mint egy kommunikációs szakértő, de akár azokat is mozgósítja saját hálózatából.

  • Kifejezetten az elérendő célok és a kiváló teljesítmény érdekében, a dolgozói élmények középpontba helyezésével nyújtunk támogatást a vállalat teljes vezetésének és személyesen minden egyes dolgozójának.
  • 25 éves hazai gyakorlati tapasztalatot, független, nemzetközi tudásbázist és széles körű kapcsolatrendszert is rendelkezésre bocsátunk.
  • A minden piaccal összefüggő és trendteremtő munkaerőpiac működésére és változásaira alapozzuk módszereinket számos termelő és szolgáltatási ágazatban.
Image

Reputáció négy pilléren

Vilmával minden könnyebb.

  • Elkülönített projektek helyett integrált stratégiában gondolkodunk és a szervezeti bevonódásra építünk.
  • Értelmetlen sorrendezés helyett összefüggéseikben kezeljük és együttműködésben valósítjuk meg mindazt, amit a cél eléréséhez vezető stratégia diktál.
  • Ötletek és másolás helyett azt az egyedi módszertant választjuk, amely kiküszöböli a kudarcos eszközöket, és épít az elért eredményekre.
  • A kommunikáció ma már nem mennyiség kérdése – minőségi válaszokat adunk és hitelesítő reakciókat generálunk a szakmai közbeszédben.